Over PrintPlace

Leer ons beter kennen

De Missie van PrintPlace

You Personalise, We Realise.

PrintPlace is een Belgische start-up die werd opgestart door 4 enthousiaste starters die gepassioneerd zijn door 3D Printing en deze technologie toegankelijk wensen te maken voor het bredere publiek door in te zetten op specifiek maatwerk en dit aan te leveren op een betaalbare doch kwalitatieve wijze. Betaalbaar, omdat we vertrouwen op het gebruik van kleinere “Desktop 3D Printers”, die efficiënt ingezet kunnen worden. Kwalitatief, omdat we niet alleen de kunst van het 3D Modelleren en 3D Printen meester zijn, maar ook persoonlijk begeleiden bij de ontwikkeling van een voorwerp of een product, of we nu spreken over een ontwerp, een prototype, een seriële productie, een massaproductie of “massa customisatie”.

Waarom PrintPlace?

Waarom zou je met ons willen samenwerken?

PrintPlace is niet “zo maar” een 3D Print service. Wij behandelen elk project evenwaardig. Wij waarderen persoonlijke communicatie. Wij anticiperen en wij informeren. Wij doen aan co-creatie, wij denken mee en wij stellen de beste aanpak voor. Wij zijn probleemoplossers. Wij zijn de meesters in maatwerk.

De Geschiedenis van PrintPlace

Hoe Het Allemaal Begon

Tijdens zijn opleiding Handelsingenieur aan de Vrije Universiteit Brussel, ontdekte Wesly Jacobs, Co-Founder van PrintPlace, enkele jaren geleden Additive Manufacturing oftewel 3D Printing. Al snel geraakte Wesly gefascineerd door de technologie, waardoor hij besloot om zijn gehele Masterprogramma te wijden aan onderzoek naar de technologie en diens toepassingen. Tijdens zijn Masterprogramma, en parallel aan het onderzoek, kreeg Wesly bovendien de unieke opportuniteit om een 3D Printing business plan uit te werken. Onder begeleiding van doorwinterde professoren en ondernemers, werd er een uitgebreid business plan uitgewerkt. Vervolgens vervoegden Pieter De Backer, Dimitri Buytaert en Tim Martens hem om de researchlijn en financiën verder uit te werken. Het werd al snel duidelijk dat het viertal samen een uitstekend team vormen, dus niet veel later besloot het gezelschap om PrintPlace op te richten.

Het PrintPlace Team

product-5

Wesly Jacobs

PrintPlace Co-FounderPrintPlace Leader
product-14

Tim Martens

PrintPlace Co-FounderFinance & Administration
product-28

Pieter De Backer

PrintPlace Co-FounderR&D & Product Development
product-9

Dimitri Buytaert

PrintPlace Co-FounderR&D & Product Development