OVER PRINTPLACE

LEER ONS BETER KENNEN

PRINTPLACE - EST. 2015

Hoe Het Allemaal Begon

Een aantal jaar geleden, verrichtte Wesly Jacobs, Co-Founder van PrintPlace, onderzoek naar Additive Manufacturing / 3D Printing als onderwerp voor zijn Master Thesis binnen het kader van zijn opleiding Handelsingenieur op de Vrije Universiteit Brussel. Al snel geraakte Wesly gefascineerd door de technologie, waardoor hij besloot om zijn onderzoek uit te breiden van logistiek naar andere domeinen zoals marktdynamiek, marktspelers, machinespecificaties, applicaties en zo veel meer. Dit onderzoek word tot op de dag van vandaag verdergezet.

Tijdens zijn Masterprogramma, en parallel aan het onderzoek, kreeg Wesly de unieke opportuniteit om een 3D Printing business plan uit te werken. Vervolgens vervoegden Pieter, Dimitri en Tim hem om respectievelijk de researchlijn en financi├źn verder uit te werken. Onder begeleiding van doorwinterde professoren en ondernemers, kon de reis van start gaan. Nu, na jaren van onderzoek, business modelling en interactie met de eindgebruiker, staat het PrintPlace business plan op punt en is het klaar om ge├»mplementeerd te worden. Het is niet ons doel om de volgende 3D Printing hype te worden, maar we willen klanten wel toegang geven tot betaalbare, kwalitatieve en vooral eenvoudige personalisatie.

De Visie van PrintPlace

You Personalise, We Realise.

Onze visie is om de mogelijkheden van 3D Modelling en 3D Printing te benutten teneinde klanten, in de meest brede zin van het woord, toegang te geven tot betaalbare, kwalitatieve en vooral eenvoudige personalisatie.

Dit beogen we te doen door het nastreven van drie doeleinden :

  • 1) Consumer 3D Printing : We geven klanten toegang tot een platform, een webwinkel, die betaalbare, kwalitatieve en eenvoudige personalisatie toelaat.

  • 2) 3D Printing Trainings : We informeren consumenten en organisaties over de mogelijkheden van 3D Modelling en 3D Printing via trainings, presentaties, adviesverlening, enz.

  • 3) 3D Printing Onderzoek & Ontwikkeling : We zijn actief betrokken in 3D Modelling & 3D Printing O&O om onze producten en diensten te optimaliseren.

Het PrintPlace Team

product-5

Wesly Jacobs

PrintPlace Co-FounderPrintPlace Chairman
product-14

Tim Martens

PrintPlace Co-FounderFinance & Marketing
product-28

ir. Pieter De Backer

PrintPlace Co-FounderR&D & Product Development
product-9

ir. Dimitri Buytaert

PrintPlace Co-FounderR&D & Product Development
PrintPlace Partners